De organisatiefilosoof leert je anders te denken, anders te kijken en anders te praten over de (organisatie-)werkelijkheid. Dat doet hij een-op-een in een denkadviesgesprek, voor groepen zoals MT’s, en voor specifieke doelgroepen zoals adviseurs en managers. Ons aanbod.

Unieke workshop Organisatie Filosofie
believe nothing

In de unieke workshop Organisatiefilosofie leer je in verwondering kijken naar organisatie en naar jezelf in die organisatie.

Wanneer? op aanvraag

Meer informatie

Leergang Organisatiefilosofie

Wil je echt de diepte in gaan en getraind worden als organisatiefilosoof, dan heb ik de Leergang Organisatiefilosofie voor je in de aanbieding. Dit is een training van acht dagen (vier blokken van twee dagen) waarin we niet alleen anders leren denken, kijken en praten over de organisatie en werk, maar ook dieper ingaan op de organisatie als fenomeen, we ernaar kijken vanuit de kunst en nog veel meer. Na afloop van de Leergang mag je je met recht organisatiefilosoof noemen en ben je in staat om hardnekkige patronen in je organisatie te herkennen en te doorbreken en anderen te helpen met anders denken, kijken en praten.

Meer informatie vind je hier

Nieuw! Driedaagse Leergang Organisatiefilosofie ism Plato

Naast de 8-daagse Leergang Organisatiefilosofie is het nu ook mogelijk om een 3-daagse Leergang Organisatiefilosofie te doen. Deze organiseer ik samen met Plato Academie.

Meer informatie

Het goede gesprek
birds on a cable

Wat drijft je? En welke bijdrage wil je leveren aan het grotere geheel? Het lijkt erop dat deze vragen steeds belangrijker worden. Tijd voor het goede gesprek.

Ik begeleid teams en MT’s in hun zoektocht naar (nieuw) organiseren in complexe tijden. Wat is jouw rol daarin, als leidinggevende, maar ook als mens? Wat drijft je, en welke bijdrage wil en kun je leveren aan het grotere geheel (de organisatie, een betere wereld)? Hoe zorg je ervoor dat de mensen in de organisatie hun werk goed kunnen doen? Wat is eigenlijk je werk goed doen? Hebben we daar wel dezelfde beelden bij?

Lees verder

Inleiding Organisatiefilosofie
wise cat

Heb je last van organisatieproblemen? Bijvoorbeeld een hoge werkdruk, een gebrek aan bezieling, communicatieproblemen tussen medewerkers? Of heb je zelf vragen over je eigen loopbaan en de zin en betekenis van je werk? Wellicht is dan de inleiding in de organisatiefilosofie wat voor jou.

Dit is een kort (of langer) programma waarin je de instrumenten aangereikt krijgt om anders te denken, anders te kijken en anders te praten over de organisatiewerkelijkheid en de problemen die daar keer op keer de kop opsteken. Je kunt kiezen uit de stoomcursus, de 1-daagse inleiding en de 2-daagse training tot organisatiefilosoof.

Lees verder

Online Masterclass Organisatiefilosofie

Een Masterclass Organisatiefilosofie als een Netflix-serie: dat is het idee achter de serie Masterclasses van het Grootste Kennisfestival van NL. Je kiest zelf wanneer je de verschillende modules van de masterclass volgt, direct achter elkaar of verspreid over verschillende dagen. En je kunt inmiddels kiezen uit een aanbod van 16 masterclasses.

Naar de Masterclass

Lezingen, denkadviesgesprek en ander maat-werk

Natuurlijk is het aanbod van de organisatiefilosoof nog veel uitgebreider, en volledig op maat te maken naar de wensen van mensch en organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een inspirerende lezing, een workshop, een een-op-een denkadviesgesprek en nog veel meer.

Informeer hier naar de mogelijkheden

Academie voor Verwondering

De Organisatiefilosoof is aangesloten bij de Academie voor Verwondering, een eiland van verbeelding in een woelige zee van schijnbare zekerheden en gedachteloze orde.

Naar de Academie voor Verwondering