Heb je last van organisatieproblemen? Bijvoorbeeld een hoge werkdruk, een gebrek aan bezieling, communicatieproblemen tussen medewerkers? Of heb je zelf vragen over je eigen loopbaan en de zin en betekenis van je werk? Wellicht is dan de inleiding in de organisatiefilosofie wat voor jou.

Dit is een kort (of langer) programma waarin je de instrumenten aangereikt krijgt om anders te denken, anders te kijken en anders te praten over de organisatiewerkelijkheid en de problemen die daar keer op keer de kop opsteken. Je kunt kiezen uit de stoomcursus, de 1-daagse inleiding en de 2-daagse training tot organisatiefilosoof.

Op de planning:
6 en 7 juni 2024: start 8-daagse leergang Organisatiefilosofie

Meer informatie vind je hier

3 oktober 2024: 1-daagse training Organisatiefilosofie

Op 3 oktober 2024 organiseer ik een 1-daagse training Organisatiefilosofie in het midden van het land. Hier leer je de basics van organisatiefilosofie: wat is het, en hoe kun je het toepassen in je werk? Interesse? Stuur een mail

8 oktober 2024: start 3-daagse Leergang Organisatiefilosofie (ism Plato)

Op 8 oktober start de 3-daagse Leergang Organisatiefilosofie in samenwerking met Plato Academie. Meer informatie vind je hier.

10 en 24 oktober 2024: 2-daagse inleiding Organisatiefilosofie

  • Op 10 en 24 oktober 2024 organiseer ik weer een 2-daagse inleiding Organisatiefilosofie in het midden van het land. Interesse? > Stuur een mail >
De 1-daagse Inleiding in de Organisatiefilosofie

In de 1-daagse Inleiding in de Organisatiefilosofie gaan we vooral praktisch aan de slag met organisatiefilosofie. Je krijgt de instrumenten aangereikt om anders te denken, anders te kijken en anders te praten over de organisatie en de problemen die daar keer op keer de kop opsteken, zoals de hoge werkdruk, een gebrek aan betrokkenheid, te weinig initiatief bij medewerkers et cetera. Maar ook persoonlijke vraagstukken komen aan de orde, zoals de zin in en van werk, keuzes in leven en werk en de vraag naar de persoonlijke betekenis van werk.

Met die instrumenten gaan we vervolgens oefenen, in een poging ruimte te creëren in je hoofd en te onderzoeken of anders denken, anders kijken en anders praten over de organisatie en werk je wellicht meer oplevert. Daarnaast kijken we naar paradigma’s en hoe deze onze manier van denken, kijken en praten danig in de war kunnen schoppen.

Investering in tijd: een dag van 9.00 – 17.00 uur

Investering in geld: we vragen € 395,- voor deze inleiding. Dit bedrag is exclusief btw, maar inclusief lunch en het boek De Organisatiefilosoof.

3 oktober 2024: 1-daagse training Organisatiefilosofie

Op 3 oktober 2024 organiseer ik een 1-daagse training Organisatiefilosofie in het midden van het land. Hier leer je de basics van organisatiefilosofie: wat is het, en hoe kun je het toepassen in je werk? Interesse? Stuur een mail

De 2-daagse Training tot Organisatie Filosoof (TOF)

De 2-daagse Training tot Organisatie Filosoof (TOF) is een verdieping op de 1-daagse Inleiding. Tussen de twee dagen van de Training zit minimaal een week, waardoor je het geleerde van de eerste dag in de praktijk kunt brengen in je werksituatie en hier vervolgens op de 2e dag op kunt reflecteren. Daarnaast gaan we tijdens de 2-daagse dieper in op filosofische inzichten op de menselijke waarneming, ons denken en de taal die wij gebruiken. Het lijken zulke neutrale en handige hulpmiddelen, maar ze zetten ons makkelijk op het verkeerde been.

Investering in tijd: twee keer een dag van 9.00 – 17.00 uur, met daar tussenin minimaal een week.

Investering in geld: we vragen € 795,- voor deze inleiding. Dit bedrag is exclusief btw, maar inclusief lunch en het boek De Organisatiefilosoof.

Interesse? Vul hieronder het formulier in

10 en 24 oktober 2024: 2-daagse Inleiding Organisatiefilosofie

Op 10 en 24 oktober organiseer ik weer een 2-daagse inleiding Organisatiefilosofie in het midden van het land. Interesse? > Stuur een mail >

De Leergang Organisatie Filosofie (LOF)

Filosofie heeft tijd nodig, is onze ervaring. Het gaat niet om kennis (alleen), maar vooral ook hoe je op dingen reflecteert, wat je erbij voelt, hoe je experimenteert met nieuw gedrag en gedachten en hoe je je ervaringen vertaalt naar je dagelijkse doen (of niet-doen). Dat kan een leven-veranderende (life changing) ervaring zijn, waardoor je uit de molen stapt en kunt worden wie je bent.

Daarom organiseren, speciaal voor hen die de tijd willen en kunnen nemen om te reflecteren op de organisatie en hun rol daarin, de 8-daagse Leergang Organisatie Filosofie (de LOF). Het programma bestaat uit 4 blokken van 2 dagen waarin we niet alleen inspiratie halen uit de filosofie, maar ook uit de kunst en uit de groepsdynamische processen die de organisatie vormen. We reflecteren niet alleen, maar gaan ook doen en maken. De cursisten leggen op de laatste dag een proeve van bekwaamheid af, waarmee ze laten zien dat ze het stempel ‘organisatiefilosoof’ met waarde kunnen dragen.

Interesse? Lees hier meer

Interesse? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.