Mijn nieuwe boek, Het Zinnigste boek dat je ooit zult lezen, verschijnt op 8 maart. Je kunt het boek hier alvast reserveren.

Op 8 maart 2024 verschijnt mijn nieuwe boek: Het Zinnigste boek dat je ooit zult lezen – Hoe we weer zin maken van de toekomst. Op die dag verdedig ik ook mijn proefschrift Making sense of sensemaking – A Philosophical Inquiry aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het Zinnigste boek is hiervan de Nederlandstalige publieksversie.

Op de kaft:

Waarom knikken we begrijpend en bevestigend als iemand zegt dat de economie moet groeien, dat we bedrijven niet ons land uit moeten jagen met hoge lonen en belastingen en dat je je best moet doen op school zodat je later iemand kunt worden? 

Waarom vragen we elkaar elk jaar maar weer waar de vakantie dit jaar naartoe gaat, complimenteren we de buurvrouw met haar nieuwe elektrische auto, en vinden we het doodnormaal om onze spullen online bij de goedkoopste aanbieder te bestellen? 

Dat komt omdat we in een maatschappij leven waarin alle ZIN, al het verlangen, gekaapt is door ‘de zin van de markt’. In dit boek roept filosoof Ben Kuiken ons op om onze eigen ZIN(nigheid) te her-pakken op basis van oude waarden als gemeenschapszin, bestaanszin en ecologie. Hij daagt je uit om het heersende denken – inclusief dat van jezelf – onder de loep te nemen en collectief te kiezen voor een andere manier van ZIN maken.

Kom ook naar Het Zinnigste Festival dat je ooit zult mee maken

Het Zinnigste boek dat je ooit zult lezen wordt op 8 maart gepresenteerd op Het Zinnigste Festival dat je ooit zult mee maken in Cultuurhuis Lindenberg in Nijmegen. Meer informatie en kaarten vind je hier: naar Het Zinnigste Festival dat je ooit zult mee maken

Wil je het boek als eerste ontvangen?

Het boek is inmiddels te reserveren bij managementboek, bol.com en de betere boekhandel (vraag er naar!). Als je het boek via deze link bij managementboek bestelt, verdeel ik 10 % van de opbrengst over deze twee goede doelen: imcweekendschool.nl en landvanons.nl