De tour van de organisatiefilosoof is verlengd naar 31 januari 2020. Dus heb je binnenkort een teammeeting, een bijeenkomst met klanten of medewerkers? Nodig eens een filosoof uit.

Ik ben inmiddels ruim twee weken ‘on tour’ als organisatiefilosoof en heb besloten om de tour nog wat te verlengen, met zes weken.

Waarom?

Omdat het zo leuk is om bij verschillende organisaties over de vloer te komen… Omdat ik de mooiste verhalen hoor… Omdat je zo nog eens ergens komt… Omdat managementboek.nl mijn tour-idee heeft overgenomen, maar zij vonden dat het dan nog wel een tijdje door moest lopen… Omdat ik mooie mensen ont-moet… Omdat de rol van organisatiefilosoof me steeds beter bevalt… Omdat ik een hoop mensen blij maak met mijn boek… Omdat ik er zelf blij van word… Omdat het goed voelt…

Uitleggen hoe het zit

Allemaal redenen om nog even door te gaan met mijn tour en deze dan maar meteen te verlengen naar 31 januari 2020. Dat biedt je de mogelijkheid om de organisatiefilosoof uit te nodigen voor je nieuwjaarsreceptie. Of voor de aftrap van een nieuw project. Maar ook bij je teammeeting schuif ik nog steeds graag aan.

Wat ik doe? Eigenlijk niet zo heel veel, heb ik gemerkt. Dat probeer ik althans, ook al is de verleiding vanuit de organisaties waar ik op bezoek kom om heel actief de organisatiefilosoof uit te hangen en mee te denken over de problemen waarmee men worstelt soms groot. Men belt mij soms van tevoren op of stuurt mij een mail waarin men graag wil uitleggen ‘hoe de organisatie in elkaar zit’ en ‘wat ik moet weten’ voordat ik kom. ‘Om zoveel mogelijk uit je bezoek te halen,’ zeggen ze dan.

Ik bedank daar vriendelijk voor. Ik zeg bijvoorbeeld dat ik denk dat ik meer van waarde kan zijn als ik zo min mogelijk weet van de organisatie en van de mensen die ik ontmoet. En als ik dan ergens binnenkom, probeer ik ook zo veel mogelijk uit de standaard patronen te blijven, zoals bijvoorbeeld het voorstelrondje of een agenda. Wat weet ik tenslotte van je als ik je naam weet en je functie? Zou die informatie niet juist het goede gesprek in de weg kunnen staan?

Het goede gesprek

Het goede gesprek, wat is dat dan? Dat is moeilijk te duiden, en heeft waarschijnlijk vooral ook met persoonlijke ervaringen te maken. Wat de één een goed gesprek vindt, vindt de ander waarschijnlijk volslagen waardeloos. Maar los daarvan denk ik dat mensen in organisaties er baat bij kunnen hebben om af en toe (niet altijd) vrij met elkaar te spreken. Vrij van alles wat moet en belangrijk gevonden wordt door ‘de organisatie’. Lekker belangrijk.

Ik gebruik daarvoor een beetje magie (met dank aan Sandra), maar dat is vooral een trucje om los te komen van de dagelijkse beslommeringen en van de gebruikelijke manier van denken. Een manier van denken bijvoorbeeld waarin een gesprek iets op moet leveren. Tijd is tenslotte geld. Het grappige is dat dat natuurlijk ook magisch denken is, want geld bestaat eigenlijk helemaal niet. Behalve als je erin gelooft.

Nou ja, zoiets als organisatie-magie dus. Maar dan anders.

Wil je ook een beetje magie in je organisatie of team? Nodig dan de organisatiefilosoof uit. Dat kan nog tot en met 31 januari 2020. Hoe? Simpel: stuur een mail en nodig mij uit. Als ik kan, kom ik. En de prijs is nog steeds een boek per deelnemer plus reiskosten. 
Bestel het boek

En je kunt natuurlijk ook gewoon het boek De Organisatiefilosoof bestellen. Het is te koop bij elke boekhandel en bij managementboek.nl