Voor iedereen die op een laagdrempelige manier kennis wil maken met filosofie is er nu het maandelijkse online uurtje (of 2) filosoferen. Waar wil jij over filosoferen?

Voor mijn promotieonderzoek ben ik bezig met het thema ‘sensemaking’. Je zou dat kunnen vertalen naar ‘betekenisgeving’, maar of dat de lading helemaal dekt, is onderdeel van het onderzoek.

Wat is eigenlijk betekenis?

Hoe ontstaat betekenis? Is het iets in je hoofd? Zit het in de dingen? Is het iets dat ontstaat tussen mensen? Is betekenis hetzelfde als zin? Zin geven, zin maken, zinnen vormen, betekenis geven, betekeniks…

Vraag jij je dit ook wel eens af? En wil je op een laagdrempelige manier hierover (en over andere thema’s) van gedachten wisselen met anderen? Dat kan nu tijdens het online uurtje (of 2) filosoferen.

Achterwaarts begrepen

Het uurtje (of 2) filosoferen is een maandelijkse online ontmoetingsplek in zoom zonder agenda of programma. Je ontmoet er leuke mensen die willen denken over denken. Als organisator bied ik een minimale structuur voor een goed gesprek, maar nodig ik de andere deelnemers uit om ook een steentje bij te dragen. Verwacht dus geen workshop of college, maar een gesprek dat soms alle kanten op gaat en waarvan je je achteraf misschien afvraagt: wat gebeurde hier nou?

Want wat Kierkegaard over het leven zei, geldt natuurlijk ook voor het gesprek:

‘Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen’

Het is dus de kunst om achteraf iets van het gesprek te maken waar je mogelijk iets aan hebt.

Uurtje (of 2) filosoferen praktisch

Wanneer? In principe iedere eerste vrijdag van de maand

(de eerstvolgende: vrijdag 7 oktober)

Tijd? In principe van 11 tot 12 (of 13)

Waar? In zoom

Kosten? Gratis (maar niet vrijblijvend)

Aanmelden? Stuur een mail