Kom je ook naar Het Zinnigste Festival dat je ooit zult mee maken? Omdat zin altijd gemaakt wordt in verbondenheid, gaan we op 8 maart aan de slag met gezamenlijk zin maken.

Waarom knikken we begrijpend en bevestigend als iemand zegt dat de economie moet groeien, dat we bedrijven niet ons land uit moeten jagen met hoge lonen en belastingen en dat je je best moet doen op school zodat je later iemand kunt worden? 

Waarom vragen we elkaar elk jaar maar weer waar de vakantie dit jaar naartoe gaat, complimenteren we de buurvrouw met haar nieuwe elektrische auto, en vinden we het doodnormaal om onze spullen online bij de goedkoopste aanbieder te bestellen? 

Het Zinnigste boek dat je ooit zult mee maken

Dat komt omdat we in een maatschappij leven waarin alle ZIN, al het verlangen, gekaapt is door ‘de zin van de markt’. In zijn nieuwe boek, Het Zinnigste boek dat je ooit zult lezen*, roept Ben Kuiken de lezer op om de eigen ZIN(nigheid) te her-pakken op basis van oude waarden als gemeenschapszin, bestaanszin en ecologie. En omdat zin altijd ontstaat in verbondenheid met anderen, gaan we daar tijdens Het Zinnigste Festival dat je ooit zult mee maken zelf mee aan de slag.

Het Zinnigste Festival wordt georganiseerd door:

Henk van der Steen, Alieke van der Wijk, Chris van Saaze, Lotte Hoogers, Marijne Vos en Ben Kuiken.

*Het Zinnigste boek dat je ooit zult lezen is de publieksversie van het promotieonderzoek naar ‘sensemaking’ waarop Ben op 8 maart hoopt te promoveren aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Het Zinnigste Festival dat je ooit zult meemaken:

Wanneer? Vrijdag 8 maart 2024

Hoe laat? Van 13.30 – 18.00 uur (met borrel)

Waar? Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23 Nijmegen

Kosten? We vragen een vrijwillige bijdrage van € 50 per deelnemer om de kosten te dekken (ex btw). En natuurlijk krijg je het nieuwe boek van Ben, gesigneerd en wel.

Aanmelden? Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen**.

**We gebruiken je gegevens alleen voor dit festival.