Filosofie moeilijk? Helemaal niet! Iedereen kan het. En we doen het elke dag. Maar wil je er beter in worden? Op deze pagina vind je een verzameling filosofische tips en oefeningen. Veel plezier!

Filosofische tip #1: Hoe kan ik het filosofische perspectief bewust inzetten?

Misschien herken je het wel: je hebt een brede interesse, je neemt situaties niet zomaar voor waar aan, je wilt dingen graag van verschillende kanten bekijken en nog eens overdenken. Maar je voelt ook dat collega’s niet altijd zitten te wachten op nog een ander perspectief.

Lees hier verder

Filosofische tip #2: Let op je woorden!

Of beter nog: let op de woorden van anderen. Bijvoorbeeld als je je tijdens een vergadering weer eens verveelt. Luister dan door je ‘oorharen’ naar het gesprek…

Lees hier verder

Filosofische tip #3: vakantie

Deze week ben ik even weg, op vakantie. Dat roept de vraag op: wat betekent vakantie voor mij? Een filosofische reflectie over werk en vakantie op de dag van de arbeid.

Lees hier verder

Filosofische tip #4: tobben

We tobben wat af.  Wat we van de Stoïcijnen kunnen leren, is om ons niet zo druk te maken. Maar dat druk maken heeft ook wel weer wat.

Lees hier verder

Filosofie tip #5: hoe neem je de juiste beslissing?

De meesten van ons vinden het lastig om beslissingen te nemen. We krijgen er zelfs keuzestress van. Dus hoe doet je dat, de juiste beslissing nemen?

Lees hier verder


Elke twee weken een filosofische tip of oefening in je mailbox? Abonneer je hier op de nieuwsbrief.

PS: Wil je veel oefenen met de vragende houding van de filosoof? Dat kan! De 3e editie van de Leergang Organisatiefilosofie start op 19 en 20 september. Er zijn nog een paar plaatsen. Vraag hier vrijblijvend de brochure aan!

>>> Of bekijk hier het hele aanbod van de organisatiefilosoof >>>