Iedere week vind je in de kantlijn een citaat. Alle citaten worden op deze pagina verzameld, zodat je ze nog eens rustig terug kunt lezen.


Citaat 7

‘Ik zit hier voor het vensterglas onnoemelijk te vervelen. Ik wou dat ik twee hondjes was, dan kon ik samen spelen.’

Godfried Bomans

Citaat 6

““I” can never influence “you” because you have already influenced me”

Mary Parker Follett

Citaat 5

‘Ik ging naar een congres over geluk. De onderzoekers zagen er zeer ongelukkig uit.’

Nassim Nicholas Taleb

Citaat 4

“Zin aanbrengen waar die tevoren niet was, een zin bepalen in het onbepaalde, betekenis geven aan het onbegrijpelijke, doelen stellen in een doelloze wereld, zin krijgen in wat je doet. Dat is niet alleen de letterlijke betekenis van ‘zingeving’, het is ook de oorspronkelijke.’

René Gude

Citaat 3

Geld is belangrijk voor mensen, maar zeker niet hun hoogste prioriteit. Ze hebben een verhaal nodig over hun werkende leven, iets waarop ze achteraf tevreden kunnen terugkijken: dit heb ik door hard werken stapje voor stapje bereikt, en mijn kinderen zullen het op hun beurt nog beter krijgen. Zo creëren we zin.

Richard Sennett in Ben Kuiken, De Zinmakers

Citaat 2

“Het spel bindt en verlost. Het boeit. Het bant, dat wil zeggen betovert. Het is vol van die twee edelste hoedanigheden, die de mens in de dingen kan waarnemen en zelf kan uitdrukken: ritme en harmonie.”

Johan Huizinga, Homo Ludens

Citaat 1

“Woorden beïnvloeden de werkelijkheid, daarom moet je oppassen met wat je zegt.”

Arnon Grunberg – Huid en haar

Heb je zelf een mooi citaat dat hier niet mag ontbreken? Stuur ‘m (of haar) per mail of zet haar (of hem) in de comments hieronder.